Hakkımızda

ESOGÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoteknoloji ve Biyogüvenlik Anabilim Dalı disiplinler arası yüksek lisans ve doktora programları olarak 2012 yılında kurulmuştur. İlk öğrencilerini 2012-2013 Öğretim yılı bahar yarıyılında almıştır. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi ve Tıp Fakültesi’nden öğretim üyelerinin yer aldığı programın amacı ülkemizde biyoteknoloji alanında gereksinim duyulan insan gücünün yetişmesine katkı sağlamaktır.

Biyoteknoloji ve Biyogüvenlik Anabilim Dalı’nda ESOGÜ Fen Edebiyat, Mühendislik Mimarlık ve Tıp Fakültelerinin çeşitli bölümlerinde görevli 6 Prof. Dr, 6 Doç. Dr., 2 Yrd. Doç. Dr. ve 2 Araştırma görevlisi olmak üzere toplam 16 akademik üyesi bulunmaktadır. Anabilim dalında yapılan tez çalışmalarında Biyoteknoloji Laboratuarı, Polimer Araştırma Laboratuarı, Biyokimya Araş. Lab., Moleküler Lazer Spektroskopisi Araştırma Laboratuarı, Moleküler Mekanik ve Biyofizik Araştırma Laboratuarı, Moleküler Sentezleme ve FT-IR Spektroskopi Araştırma Laboratuarı, Moleküler Simülasyon Laboratuarı, Nanoteknoloji Araştırma Laboratuarı, Yarıiletken Malzeme Analiz Laboratuarı, Venom Araştırma Laboratuarı, Anaerobik Kültür Laboratuarı,  Endüstriyel Mikrobiyoloji Laboratuarı, Maden Mühendisliği Bölümü Cevher Hazırlama Laboratuarı, Kimya Mühendisliği Araştırma Laboratuarı 1-2-3, Malzeme Laboratuarı,  Elektron Mikroskop Görüntü Analiz Birimi’nin sahip olduğu alt yapı ve donanımlar kullanılmaktadır.

Biyoteknoloji ve Biyogüvenlik lisansüstü programınlarına başvurabilecek öğrencilerin mezuniyet alanları ESOGÜ Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 25. Maddesi ve ilgili senato kararı ile belirlenmiş olup; Fen ve Mühendislik lisans ve/veya yüksek lisans diplomalarına sahip adaylar programa başvurabilirler. Bunun yanında programa başvuru şartlarını sağlayan ancak bu alanlar dışında bir lisans diplomasına sahip adaylar kurul kararı ve Fen Bilimleri Enstitüsü’nün onayı ile Bilimsel Hazırlık Programı’na dahil edilebilmektedir.